Spelen is goed voor je brein. Laat daarom ook je eventbezoekers vaker spelen; het is niet alleen leuk, maar het verbindt en geeft inspiratie.
Als je volwassen wordt, stop je over het algemeen met spelen. Alleen met feesten als carnaval kun je nog even losgaan. Of als je kinderen krijgt of met neefjes en nichtjes op pad gaat, kun je stiekem nog even meespelen.
Waarom spelen we niet vaker? Ik heb het niet over spelen met poppen of verstoppertje spelen, maar spelen in de breedste zin van het woord. Lol maken, in beweging komen en plezier hebben.
“Spelen geeft verbinding, plezier en inspiratie”
Festivals
Ik beleef er in ieder geval veel plezier aan. Daarom ga ik ook graag naar festivals. Dat lijkt een van de weinige plekken te zijn waar ik lekker kan ‘spelen’, zonder dat het raar is. Daar worden vaak allerlei creatieve dingen bedacht om mensen te entertainen en daar kijken mensen minder gek op als je volop meedoet daaraan. In het dagelijks leven moeten we vooral normaal doen.
Spelen op evenementen
Het leuke is dat er bijvoorbeeld in de evenementenbranche wel steeds vaker speel-elementen terugkomen. Ik schrijf hier ook graag over op m’n blog EventGoodies. Denk aan een Catchbox (een stoffen, vierkante microfoon die je door het publiek kunt gooien), de MashMachine (een DJ-tafel waarbij je met blokjes zelf muziek kan maken) of een GIF-booth (zoals m’n foto hieronder). En wat dacht je van alle ontwikkelingen rondom Virtual Reality en Gamification?
Spelen is goed voor je brein
De aanleiding van deze blog is dit artikel van 365 Dagen Succesvol. “Spelen geeft verbinding, plezier en inspiratie”, schrijven ze daar. Het maakt je gelukkig, ontspannen én geconcentreerd tegelijk. Joepie, wat een goed nieuws!
Dus eventmanagers…
Als je je eventbezoeker kunt laten spelen, en vooral samen, zullen ze actiever meedoen en enthousiaster over je evenement napraten.