hergebruik_content

Bespaar jezelf tijd en hergebruik content

Heb je veel te veel aan je hoofd en altijd tijd te kort? Bespaar jezelf tijd en hergebruik content. In deze blog geef ik twee voorbeelden hoe je dit kunt doen.

Vaak ren je van het ene project, naar het andere. Of van de ene publicatie naar het andere. Voor je het weet heb je een schat aan content. Veel marketeers delen dit helaas maar slechts één keer. En dat is zo zonde! Je kunt de content sowieso nog eens opnieuw delen, maar je kunt van alle content die je hebt ook weer nieuwe content maken.

Hier heb ik al eens eerder een blog over geschreven. Dit keer geef ik twee concrete voorbeelden.

Van losse foto’s naar een verzamelblog

Voor een van mijn klanten, het Weekend van de Wetenschap, deelde ik een tijdje bizarre uitvindingen op Tumblr. Eens per week struinde ik het internet af naar een goede foto van een rare uitvinding en deelde ik deze. Ook schreef ik wekelijks een blog. Soms ging dat heel makkelijk, soms was het wat lastiger. Of door tijdgebrek, of door gebrek aan inspiratie. Omdat ik veel tijd had gestoken in het zoeken naar bizarre uitvindingen en we op Tumblr niet heel veel bereik hebben, besloot ik de 7 leukste foto’s opnieuw te delen in een blog.

hergebruik_fotos

Van een presentatie naar een quote en een blogartikel

Je kunt content hergebruiken op zoveel verschillende manieren. Een ander voorbeeld die ik heb is van een klant (MeasureWorks) die veel presentaties geeft. De slides delen ze op SlideShare. Aangezien ik zelf niet heel veel over het onderwerp weet, maar wel graag interessante content wil delen, besloot ik content uit de slides te halen en opnieuw in te zetten.

Zo haal ik de ene keer een statistiek of quote uit de slide en maak ik daar een plaatje van (zie de roze afbeelding hieronder). Of een aantal tips uit verschillende sites verzamelen in een blog.

hergebruik_presentatie

Meer inspiratie nodig?

Voor degene die meer inspiratie willen over het hergebruiken van content én de online community wil laten groeien geef ik een gratis inspiratiesessie. Stop met het ‘struggelen’ en geef je op!